Over Sinecura

Sinecura legt zich exclusief toe op de Chinese kruidenkunde. Onze achtergrond, constante bijscholing, ervaring en passie hebben ons gemaakt tot wat we vandaag zijn: een gevestigde waarde in België én Europa. We stellen alleen de beste kruiden ter beschikking en willen studenten inspireren met onze kennis. We streven er steeds naar de klinische efficiëntie te verhogen en de aloude wijsheden beter te helpen begrijpen en toe te passen in de praktijk.

Onze aanpak

de wortels van de Traditionele Chinese Geneeskunde

Sinecura’s mindset gaat recht naar de wortels van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De enorme en goedbewaarde schat aan kennis die voortkomt uit de Chinese tradities, verdiepen en verfijnen we naar het welzijn van vandaag. We streven ernaar de eeuwenoude oorsprong van deze complexe wetenschap en spirituele levensfilosofie te doen voortleven.

Niet helen, maar voorkomen, niet enkel gezond worden, maar ook gezond zijn én blijven: dat is de unieke insteek van de Chinese kruidenkunde. Hoe? Door het lichaam met pure, natuurlijke plantenextracten in balans te houden.

Na 2000 jaar heeft de Traditionele Chinese Geneeskunde haar werking al lang bewezen. Haar efficiëntie wordt bepaald door de kwaliteit en de zuiverheid der kruiden en mineralen.

Kwaliteitscontrole

Ijveren voor pure kruiden, is ijveren voor verregaande controles.

Hier zet Sinecura de norm, want op ons aandringen groeide het bewustzijn voor kwalitatieve kruiden door de jaren heen, zowel bij KPC Herbs, onze leverancier, als de overheden. Dat onze kruiden aan de Europese en Belgische normen voldoen, is vanzelfsprekend, maar zelf gaat Sinecura nog een stap verder.

Na een eerste controle waarbij KPC Herbs de hoeveelheid actieve componenten in de kruiden nauwkeurig nakijkt, screent Sinecura de kruiden nog een tweede keer in België. In samenwerking met een extern, geaccrediteerd laboratorium van de Vrije Universiteit Brussel voeren we een zeer verregaande controle uit op pesticiden, herbiciden en zware metalen.

Ook binnenshuis houden we alles onder controle. Onze doseerrobot neemt daarin het voortouw. Zijn tussenkomst in het verwerkingsproces sluit meteen enkele risico’s uit. Vergeet menselijke fouten of vervuiling, gezondheid verdient onze foutloze precisie en perfecte hygiëne.

KPC Herbs